Andreas’ ridekarriere har sit udspring fra familien på Amager. Interessen for heste stammer fra Andrea’s far, Ulf Helgstrand, som i mange år har været passioneret rytter og hestemand.

I 1983 flyttede familien til Majgården, som lå nabo til Kastrup Tårnby Rideklub, hvor Andreas lånte en hvid connemara-pony, Ringo. På denne pony red jeg en del LB- og LA-klasser i springning på klub- og distriktsplan.

I 1994 startede Andreas sin berideruddannelse hos læremester Søren Vallentin i Sportsrideklubben Ålborg og blev udlært i år 2000. Under læretiden uddannede Andreas heste op til Grand Prix, både i spring og dressur. I springning var det Lagano-sønnen Lazio, som han har startet ved både DM, NM og EM i springning for ungryttere. Samtidig uddannede Andreas også avlshingsten Vemmetofte Rainman til Grand Prix og blev bl.a. placeret ved DM.

I efteråret 2000 rejste Andreas til Stall-K i Kongsberg i Norge, hvorfra han kunne drive sin egen forretning med træning af heste, undervisning og hestehandel. Samtidig uddannede han også stedets avlshingst, Zalmiak Firfod, til Grand Prix niveau. Under tiden i Norge var Andreas også træner for det norske dressurlandhold for junior- og ungryttere.

I april 2002 blev Andreas ansat som chefberider på Blue Hors, hvor han for alvor slog sit navn fast i dansk ridesport. Andreas har i tiden på Blue Hors fejret masser af triumfer. Han har uddannet heste fra ungheste til international Grand Prix.
Andreas Helgstrand startede sin egen forretning Helgstrand Dressage i 2008 og har oparbejdet en ganske flot forretning med afdelinger i Tyskland og Florida, USA.
Andreas har mange meritter i bagagen. Han har repræsenteret Danmark ved flere mesterskaber ved bl.a. EM, flere olympiske lege (Athen 2004, Beijing 2008) og de fleste husker nok den mest gåsehudsgivende rideoplevelse ved VM i 2007, hvor Andreas vand sølv med Blue Hors Matiné. INGDAM’S havde også dengang den store fornøjelse at konstruere sadlen til den legendariske hvide hoppe.

Andreas og Matiné har gennem årene været en af de helt store virale oplevelser. Klippet med ekvipagen fra VM 2017 er set mere end 17 millioner gange på youtube. Se eller gense det her: