Om INGDAM’S – Historie

Virksomhedens rødder går tilbage til 1989, hvor INGDAM’S startede i lejede lokaler – helt præcist i seletøjskammeret, kuskens hummer og det store høloft – på Nybogård i Kvistgaard; dét der i dag danner rammen om Simons Golf Klubs hotel og festlokaler.

Aff og Olof Ingdam-Lindgren havde en vision om at kombinere markedsføring, salg og distribution af kvalitetsrideudstyr med postordre. Danmarks første postordre-katalog med kvalitetsrideudstyr så dagens lys i vinteren 1989. INGDAM’S-katalogerne var hestefolkets bibel, og blev distribuerede i store oplag også internationalt.

I 1991 etableredes INGDAM’S i nuværende lokaliteter på Humlebækvej 58, hvor aktiviteterne udvidedes til også at omfatte en stor butik.

INGDAM’S har designet og udviklet mange brands og produkter gennem årene, og mange kendte rytterprofiler har været med i INGDAM’S-katalogerne. I 2001 udsendtes det sidste katalog.

INGDAM’S var pionerer på internettet, hvor www.ingdams.com var at finde allerede i 1997.

Svenske INGDAM’S AB etableredes i 1997.

År 2000 udviklede vi det første franchise-koncept med internationalt tilsnit til det skandinaviske marked. Siden 2003 har INGDAM’S haft fokus på primært sadler.

I 2009 blev INGDAM’S Bioenergy etableret. Læs mere om nyttiggørelse af hestestrøelse og miljørigtig opvarmning på: www.ingdams-bioenergy.dk

 

Profil

INGDAM’S er en sadelvirksomhed med mere end 35 års erfaring og med virke primært i Skandinavien. Vi har kunder i bl.a. Tyskland, England, Italien, Schweiz, USA, Frankrig og Singapore også.

INGDAM’S sælger nye og brugte kvalitetssadler, vi rådgiver og udfører kontrol, tilpasninger og reparationer af sadler. På årsbasis håndterer vi over 2500 sadler og har stor erfaring af kvalitetssadler i alle mærker.

INGDAM’S indehaver autorisation fra de forskellige sadelfabrikanter. Det indebærer, at vi kan udføre forandringsarbejder under garanti og at din sadel altid vil være dækket af fabrikantens garanti i forhold til det arbejde, vi udfører. Derudover er INGDAM’S autoriseret under Society of Master Saddlers.

 

Stor platform

Korrekt sadel, hestens ve-og-vel, rytterens indvirken i forhold til sadlen, ekvipagens præstation – det er vores fokusområder.

INGDAM’S deltager aktivt i udvikling af nye sadelmodeller og vi samarbejder med forskellige behandlere som dyrlæger, kiropraktorer, fysioterapeuter – også på humansiden.

INGDAM’S fungerer som sagkyndige for Forbrugerstyrelsen.

Foruden salg, rådgivning og udvikling holder INGDAM’S foredrag og clinics om hestens og rytterens præstation ift. sadlen, sadelrelaterede problemer etc. for bl.a. dyrlæger, fysioterapeuter, organisationer, foreninger m.fl.

INGDAM’S har til huse i INGDAM’S-huset, som er beliggende mellem Louisiana og Fredensborg midt i Kongernes Nordsjælland.

VISION OG VÆRDIER
INGDAM’S vision er at sikre heste og ryttere en korrekt sadel samt højne kundskab og bevidsthed om sadlens vigtige funktion som kommunikations- og arbejdsredskab for hest og rytter.

Vores værdier er grundlaget for den måde, vi driver vores forretning på:

KORREKTHED OG ANSVARLIGHED
Vores kunder skal altid have en korrekt, kompetent og ansvarlig rådgivning.

KVALITET OG LANGSIGTETHED
Vi vil skabe resultater for vores kunder ikraft af vores kundskaber og kvalitetsprodukter.

INDIVIDUALITET OG INNOVATION
Vi skræddersyr individuelle løsninger, der skaber værdi for vores kunder.