Gode råd

Korrekt opsidning & håndtering
Under opsidning anbefaler vi brug af skammel e.l. Placér højre arm over sædet.
Brug aldrig bagsvidslen som håndtag. Ved fejlalgtig op- og afsidning kan bommen blive skæv.
Stå aldrig i stigbøjlen ved afsidning.

Pleje

Gjord/Stigremme/Hovedtøj
Det er vigtigt at holde læderet i god stand. Både for trenser, gjorde, stigremme og ikke mindst – sadlen. Gennemgå jævnligt dit udstyr som trenser, gjorde, stigremme og gjordstropper for revner i læderet mm. Læder bør rengøres grundigt med sadelsæbe på alle sider en gang om ugen, men gerne oftere. For at beskytte læderet og give produktet den længst mulige levetid skal du anvende naturlig sæbe og fedt/balsam efter behov, hvis læderet virker tørt. Undgå overfedtning, da læderet således ikke kan komme af med fugten og derved rådne/blive porøst.  .

Støvler
Når dine støvler ikke er i brug, benyt da altid rigtige støvleholdere for at bevare støvlernes form. Fjern altid snavs/sved fra læderet efter brug med en fugtig klud.
Brug en børste/special lynlåsrens til at rengøre lynlåse.
For at forlænge støvlernes levetid anbefaler vi, at du imprægnerer læderet og anvender en kvalitets skocreme e.l. Opbevar aldrig dine støvler i et fugtigt eller meget varmt/tørt miljø med fx gulvarme.

Sadel
Det er vigtigt at holde læderet i god stand. For at beskytte læderet mod sved skal sadlens sæde, sadelklapper og paneler mod hest og rytter behandles. Din sadel bør rengøres for sved, støv, hestehår mm. efter behov ca. 1 gang pr. uge med sadelsæbe. Der bør anvendes balsam i begrænset omfang, ca. 1 gang/mrd. ved normalt brug til én hest. Hvis hest eller rytter sveder meget, så bør sadlen behandles hyppigere for at undgå at læderet tørrer ud. Mærk om læderet føles tørt inden du bruger læderfedt/balsam for at undgå overfedtning. Ved overfedtning kan læderet ikke komme af med fugten og derved rådne/blive porøst.

Brug plejeprodukter i samme mærke som din sadel, da disse er udviklet til at passe til den aktuelle læder kvalitet og garvning. Brug kun naturlig sæbe og fedt/balsam – må ikke indeholde kemikalier. Når sadlen ikke er i brug, skal den hænge i fugtfrit miljø.
Tag altid vådt underlag/gjord af, da salte fra hestens sved påvirker læder/stopning.