kyra kyrklund ingdams

INGDAM’S ønsker Kyra stort tillykke med det nye spændende hverv som adjungerende hippologi-professor ved Sveriges Landbrugsuniversitet. Udnævnelsen sker pr 20. april og Kyras officielle hverv bliver hippologi-professor indenfor dressur. Samtidigt udnævnes Jan Jönsson, der ligesom Kyra skal udvikle og støtte hippologlærernes undervisning i ridning ved de statslige uddannelsescentre Flyinge og Strømsholm. Kyra Kyrklund og Jan Jönsson skal afholde clinics for lærere og studenter samt initiere og deltage i forskningsprojekter indenfor ridning. Det er første gang, der indenfor ridningens verden udnævnes professorer.

– Vi har gennem mange år på forskellige måder haft relation til Kyra Kyrklund, og der er ingen tvivl om, at Kyra er en af verdens mest erfarne og dygtige, ikke blot som rytter, men også er et komplet “hestemenneske”, siger Aff Ingdam-Lindgren, INGDAM’S.
– Kyras viden er enorm på alle fronter, og Kyra er en fantastisk træner, kommunikator og pædagog – såvel i relation til hesten som i relation til rytteren. Der er ingen tvivl om, at svensk dressur sport ved dette fokuserede tiltag tager et tigerspring indenfor såvel svensk som internation ridesport.

Kyra Kyrklund er en af verdens mest kendte og respekterede dressurryttere og trænere. Hun har deltaget i adskillige OL og VM, og med hingsten Matador vandt hun sølv ved VM i Stockholm i 1990, vandt Worldcup med samme hest i 1991. Kyra er stadig aktiv på konkurrencebanerne, men størstedelen af sin tid bruger hun idag på træning af internationelt fremgangsrige dressurryttere i flere lande. Kyra træner sammen med sin mand, Richard White, bla Prinsesse Nathalie og har regelbundet også trænet Jan Brink og Briar, som gennem et antal år var Sveriges mest kendte ekvipage.

INGDAM’S ønsker Kyra og Jan stort TILLYKKE.

Nyheden kan også læses på Ridehesten.com

Comments are closed.