passier sadel ingdams

INGDAM’S har over de sidste par måneder testet en ny dressursadel fra PASSIER.
– Vi har længe måtte konstatere, at den moderne avl, hvormed hestene har fået en mere skrå skulder for at kunne opnå større bevægelsesmønster i specielt trav, sker på bekostning af et godt sadelleje. Vi har altid lavet special-løsninger til de heste, der har behov for en kort sadel, uden at gå på kompromis med rytterens behov for størrelse af sæde, fortæller Olof Ingdam-Lindgren, INGDAM’S. Nu har Passier udviklet en ny bom- og sædekonstruktion, der i en standardløsning tager hensyn hertil. Bommen er en variation af den kendte PS-baum i råhud og bambus, som findes i PSL, Grand Gilbert og Optimum – sidstnævnte har dog sin helt eget bomdesign med den smalleste sædetalje og breddeste aflastningsflade af samtlige.
COMPACT er navnet på den nye dressursadel, der giver den fornødne plads i sædet på trods af en kort “underdel” mod hesten. Som følge af anderledes størrelsesudformning, har det været nødvendigt at lave en ny størrelsebetegnelse, hvorfor COMPACT findes i str 1, 2 og 3.
COMPACT har også en ny udformning af bomjernsplade, der sammen med en specialdesignet sadelklap mod hesten, bidrager til større skulderfrihed. COMPACT-sadlens gjordsystem er tillige ny og holder takket være sin W-formede konstruktion sadlen i korrekt position uden at øge pres på hestens skulder. Dressur-sadlen kan være en god løsning for de heste og ryttere, der vil kunne få løst en række behov i en standardsadel.
COMPACT-sadel fremstilles i blødt Jupa-læder i sort, teak, havanna og london og laves i str 1, 2 og 3. Prisen er 22.600,- og findes allerede hos INGDAM’S.

Comments are closed.