Nathalie zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg er danskfødt men opvokset på slottet Berleburg i Nordrhein-Westfalen, Tyskland, hvor hun bor med sin mand Johannes og sine to børn. 

Nathalie fandt kærligheden til hestene i den tidlige barndom og besluttede, at hun efter gymnasiet ville gøre sin passion til sit erhverv. Hun startede i 1994 sin uddannelse på det svenske statsstutteri “Flyinge” med Kyra Kyrklund som læremester.

Kyra er en af verdens bedste ryttere og trænere. Hun har mange meritter med bl.a. deltagelse ved adskillige World Cup finaler, EM, VM og Olympiske lege. Kyra blev i 2011 udnævnt til hippologiprofessor indenfor den højere ridekunst dressur. 

Fire meget succesfulde år for Nathalie hos Kyra Kyrklund, med blandt andet deltagelse på det danske landshold, blev afsluttet ved Junior EM med en bronzemedalje. Herefter fortsatte Nathalie sin uddannelse hos Klaus Balkenhol i Tyskland. 

Nathalie har mange meritter med i bagagen bl.a. seks europamesterskaber (Hickstead i 2003, Hagen i 2005, Torino i 2007, Windsor 2009 Rotterdam 2011, Herning 2013). Tre verdensmesterskaber (Aachen 2006 Lexington i 2010, Caen 2014) og to Olympiske Lege (Beijing 2008, London 2012).

Største triumf var bedriften ved OL i Beijing 2008, hvor det danske landshold bestående af Nathalie på Digby (Donnerhall/sandro), Andreas Helgstrand på Blue Hors Don Schufro (Donnerhall x Pik Bube I) samt Anne Van Olst på Clearwater (Carpaccio x Limebrand) opnåede en bronze medalje!

Nathalie har siden 1. januar 2017 sat sin egen landsholdskarriere lidt på standby og takket ja til hvervet som landstræner for de danske dressurryttere. Det nye samarbejde har allerede været meget succesrigt, da Nathalie som ny landstræner for senior og U25-rytterne, stod i spidsen for at landsholdets første danske dressurmedaljer i 32 år ved EM i Gøteborg 2017.

Det blev som bekendt til intet mindre holdsølv og to bronzemedaljer til Danmark!

DM Dressur Grand Prix Kür – Nathalie Zu Sayn Wittgenstein og Digby: