Hubertusjagt-dækkener

De flotte æresdækkener til Hubertusjagt-vinderne er klar til at blive lagt på hhv vindende hest og pony. INGDAM’S har gennem mange år sponseret de tykke uld-dækkener med den broderede eftertragtede tekst.

Søndag d. 1. November, kl. 10.00 starter Sportsrideklubbens traditionsrige Hubertusjagt for heste og ponyer i Jægersborg Dyrehave.

For de 160 jagtrytterne, der deltager på søndag, er Hubertusjagten afslutningen på en sæson, som er startet i begyndelsen af april med jagter i Dyrehaven, i de sjællandske skove og på godser samt jagter i det jyske. Hver jagt er en del af kvalificeringen til at måtte ride det afsluttende opløb på Hubertusjagten. Det er de heste og ponyer, som i løbet af sæsonen har kvalificeret sig til at måtte ride det for heste 800 meter , og for ponyer 600 m lange væddeløb, som afgør hvem der bliver årets Hubertusvindere.

32 forhindringer og 11 km
Fra Eremitageslottet bliver der speaket og informeret om dagens forløb. Jagten er 11 km lang med 32 forhindringer. Folder med ruten uddeles ved alle de røde låger ind til Dyrehaven. Hvis du vil komme helt tæt på heste og ryttere og opleve nogle af de spring, som mange ryttere nærer større respekt for end Magasindammen, så tag opstilling ved fx Sandskredet eller Tårbækgrøften.

Siden Sportsrideklubbens stiftelse i år 1900 er der hver den første søndag i november blevet redet Hubertusjagt i Dyrehaven. Denne begivenhed har igennem årene udviklet sig til en traditionsrig skovtur for op imod 30.000 – 40.000 tilskuere som mødes med familie og venner til en hyggedag i den smukke efterårsskov med flot underholdning af rytterne i dramatiske udspring over grøfter, lange svæv i luften , dybe landinger og ikke mindst udspringet i Magasindammen, hvor forventningerne er, at en eller flere ryttere må tage sig en dukkert i det kolde mudrede vand. Også ruten rundt i skoven indeholder udfordringer, som mange ryttere frygter mere end Magasindammen.

PRÆMIEOVERRÆKKELSE
Når de hurtigste ryttere har passeret målstregen, er der præmieoverrækkelse på Eremitageslottets trappe. Her modtager Hubertusvinderen Prins Henriks ærespræmie samt Sportsrideklubbens æresdækkener, som INGDAM’S gennem mange år har sponseret. HKH Kronprins Frederik og HKH Kronprinsesse Mary overrækker i år ærespræmien og lykønsker de øvrige placerede ryttere. Hubertuskæden overrækkes på trappen til den vindende ponyrytter af sidste års vinder og vinderen af hesteopløbet får sin kæde overrakt søndag aften ved en gallafest.

Kom ud i skoven og oplev det flotte scenario af røde jakker, flotte heste, glade ryttere og spænding!

Comments are closed.