Magasindammen indeholder lige dele drama og moro. Her står imidlertid maaaaange mennesker, så hvis du vil følge rytterene tættere på, så tag opstilling ved fx det mere frygtede Sandskredet eller Tårbækgrøften.

Søndag d. 3. November, kl. 10.00 starter Sportsrideklubbens traditionsrige Hubertusjagt for heste og ponyer i Jægersborg Dyrehave.

Siden Sportsrideklubbens stiftelse i år 1900 er der hver den første søndag i november blevet redet Hubertusjagt i Dyrehaven. Denne begivenhed har igennem årene udviklet sig til en traditionsrig skovtur for op imod 30.000 – 40.000 tilskuere som mødes med familie og venner til en hyggedag i den smukke efterårsskov med flot underholdning af rytterne i dramatiske udspring over grøfter, lange svæv i luften , dybe landinger og ikke mindst udspringet i Magasindammen, hvor forventningerne er, at en eller flere ryttere må tage sig en dukkert i det kolde mudrede vand. Også ruten rundt i skoven indeholder udfordringer, som mange ryttere frygter mere end Magasindammen.

Hvis du vil komme helt tæt på heste og ryttere og opleve nogle af de spring, som mange ryttere nærer større respekt for end Magasindammen, så tag opstilling ved fx Sandskredet eller Tårbækgrøften.

Rute 2013

Se flere detaljer om ruten her:
http://www.hubertusjagt.dk/rute.html

For jagtrytterne er Hubertusjagten afslutningen på en sæson, som er startet i begyndelsen af april med jagter i Dyrehaven, i de sjællandske skove og på godser samt samt jagter i det jyske. Hver jagt er en del af kvalificeringen til at måtte ride det afsluttende opløb på Hubertusjagten. Det er de 30 heste og 15 ponyer, som i løbet af sæsonen har kvalificeret sig til at måtte ride det for heste 800 meter , og for ponyer 600 m lange væddeløb, som afgør hvem der bliver årets Hubertusvindere.

 

 

Den traditionsrige præmieoverrækkelse sker på Eremitageslottet.

PRÆMIEOVERRÆKKELSE
Når de hurtigste ryttere har passeret målstregen, er der præmieoverrækkelse på Eremitageslottets trappe. Her modtager Hubertusvinderen Prins Henriks ærespræmie samt Sportsrideklubbens æresdækken. I år er det Hans Kongelige Højhed Prins Henrik selv, der overrækker ærespræmien og lykønsker de øvrige placerede ryttere. Hubertuskæden overrækkes på trappen til den vindende ponyrytter af sidste års vinder og vinderen af hesteopløbet får sin kæde overrakt søndag aften ved en gallafest.

Gennem mange år har INGDAM’S på Humlebækvej sørget for æresdækkenerne til Hubertsjagtens vindere. De attråværdige, flotte røde dækkener til den prestigefyldte jagt er i rød uld med hvide kanter og med Sportsrideklubbens logo samt den forjættede tekst: Hubertusvinder 2013, fortæller Aff Ingdam-Lindgren, INGDAM’S.

I år må fuldblodshestene ikke deltage, så spændingen er stor om hvilken hest, Hubertus-vinderdækkenet kommer til at pryde, siger Aff Ingdam-Lindgren

 

SÅDAN FORLØBER JAGTEN

På Hubertusdagen er der sædvanligvis mange tusinde mennesker i Dyrehaven, og mange stiller allerede op fra morgenstunden for at sikre sig en god plads. Jagthornsblæsere varmer publikum op ved Peter Lieps Hus inden kl. 10.00, hvor man kan se alle rytterne samle sig. Det mest populære tilskuer-sted er ved Magasindammen, hvor rytterne springer direkte ud i vandet. Der er også mange tilskuere ved Ulvedalene, Grusgraven og selvfølgelig ved Eremitageslottet, hvor opløbet og præmieoverrækkelsen finder sted.

Ved alle de røde låger ind til Dyrehaven uddeles en folder som viser ruten, tidsplan og fortæller lidt om baggrunden for Hubertusjagten, samt hvem der rider officials.

Starten på jagten går fra Peter Lieps Hus kl. 10.00, efter at master har præsenteret officials og givet feltet instruktioner om jagtens forløb. Herefter rider feltet igennem bl.a. Ulvedalene og Grusgraven, der begge har forhindringer med dyb landing, og 1. etape slutter ved Eremitageslottet ca. kl. 10.50. Efter en pause på ca. 15 minutter fortsætter jagten, og ved slutningen af 2. etape kommer rytterne til det spændende udspring i Magasindammen (forhindring nr. 32).
Jagten er 13 km lang og undervejs skal der passeres 34 forhindringer. Selve jagten slutter igen ved Eremitageslottet, og opløbsrytterne rider derefter mod Hjortekær og den gamle galopbane, hvor væddeløbet starter.

Pak en picnic-kurv med varme drikke og et par sandwich, og tag ud og oplev det flotte skue af heste, ryttere i rødt og smukt efterårsløv.


Comments are closed.