Hubertusjagt 2010

Søndag d. 6. November, kl. 10.00 starter Sportsrideklubbens traditionsrige Hubertusjagt for heste og ponyer i Jægersborg Dyrehave.

Pak en picnic-kurv med varme drikke og et par sandwich, og tag ud og oplev det flotte skue af heste, ryttere i rødt, smukt efterårsløv og dramatik bla ved Hubertusjagtens højdepunkt, Magasindammen. Mellem 30. – 40.000 tilskuere plejer at finde vej til skoven og Eremitagen.

Siden Sportsrideklubbens stiftelse i år 1900 er der hver den første søndag i november blevet redet Hubertusjagt i Dyrehaven. Denne begivenhed har igennem årene udviklet sig til en traditionsrig skovtur for op imod 40.000 tilskuere som mødes med familie og venner til en spænende dag i den smukke efterårsskov. Mange tilskuere oplever rytterne i flotte og dramatiske udspring over grøfter, lange svæv i luften på dybe landinger og ikke mindst udspringet i Magasindammen, hvor forventningerne er at en eller flere ryttere må tage sig en dukkert i det kolde mudrede vand. Især i år er der ekstra meget vand i den ”uhyggelige” dam, som er frygtet af alle rytterne. Også ruten rundt i skoven er i år en ekstra udfordring på grund af den våde sommer. Enkelte dele af ruten er omlagt for at finde så optimale forhold som muligt for hestene.

For jagtrytterne er Hubertusjagten afslutningen på en sæson, som er startet i begyndelsen af april med jagter i Dyrehaven, i de Sjællandske skove og på Godser, samt tre jagter på Mors i september måned, ialt 24 jagter.
Hver jagt er en del af kvalificeringen til at måtte ride det afsluttende opløb på Hubertusjagten. Det er de 30 heste og 15 ponyer, som i løbet af sæsonen har kvalificeret sig til at måtte ride det for heste 800 meter , og for ponyer 600 m lange væddeløb, som afgør hvem der bliver årets Hubertusvindere.

PRÆMIEOVERRÆKKELSE
Når de hurtigste ryttere har passeret målstregen, er der præmieoverrækkelse på Eremitageslottets trappe. Her modtager Hubertusvinderen Prins Henriks ærespræmie samt Sportsrideklubbens æresdækken. I år er det Hans Kongelige Højhed Prins Henrik selv, der overrækker ærespræmien og lykønsker de øvrige placerede ryttere. Hubertuskæden overrækkes på trappen til den vindende ponyrytter, af sidste års vinder Sandra Winther og vinderen af hesteopløbet får sin kæde overrakt søndag aften ved en gallafest.


Gennem mange år har INGDAM’S på Humlebækvej leveret æresdækkenerne til Hubertsjagtens vindere. De flotte røde dækkener til den prestigefyldte jagt er netop færdige. I år bliver det ikke en fuldblodshest, der kan pryde sig i rødt, idet de hurtige “racere” kun må deltage i opløbet hvert andet år, siger Aff Ingdam-Lindgren, INGDAM’S.
Gennem mange år har INGDAM’S på Humlebækvej leveret æresdækkenerne til Hubertsjagtens vindere. De flotte røde dækkener til den prestigefyldte jagt er netop færdige. I år bliver det ikke en fuldblodshest, der kan pryde sig i rødt, idet de hurtige “racere” kun må deltage i opløbet hvert andet år, siger Aff Ingdam-Lindgren, INGDAM’S.

TILSKUERNE
På Hubertusdagen er der sædvanligvis mange tusinde mennesker i Dyrehaven, og mange stiller allerede op fra morgenstunden for at sikre sig en god plads. Jagthornsblæsere varmer publikum op ved Peter Lieps Hus, hvor man kan se alle rytterne samle sig. Det mest populære tilskuer-sted er ved Magasindammen, hvor rytterne springer direkte ud i vandet. Der er også mange tilskuere ved Ulvedalene, Grusgraven og selvfølgelig ved Eremitageslottet, hvor opløbet og præmieoverrækkelsen finder sted.
Ved alle de røde låger ind til Dyrehaven uddeles en folder som viser ruten, tidsplan og fortæller lidt om baggrunden for Hubertusjagten, samt hvem der rider officials.

Starten på jagten går fra Peter Lieps Hus kl. 10.00, efter at master har præsenteret officials og givet feltet instruktioner om jagtens forløb. Herefter rider feltet igennem bl.a. Ulvedalene og Grusgraven, der begge har forhindringer med dyb landing, og 1. etape slutter ved Eremitageslottet ca. kl. 10.50. Efter en pause på ca. 15 minutter fortsætter jagten, og ved slutningen af 2. etape kommer rytterne til det spændende udspring i Magasindammen (forhindring nr. 32).
Jagten er 13 km lang og undervejs skal der passeres 34 forhindringer. Selve jagten slutter igen ved Eremitageslottet, og opløbsrytterne rider derefter mod Hjortekær og den gamle galopbane, hvor væddeløbet starter.

Ruten og forhindringernes placering kan ses på www.hubertusjagt.dk

Comments are closed.