Gennem mange år har INGDAM’S i Fredensborg sponseret æresdækkenerne til Hubertsjagtens vindere. De attråværdige, flotte røde dækkener til den prestigefyldte jagt er i rød uld med hvide kanter og med Sportsrideklubbens logo samt den forjættede tekst: Hubertusvinder 2014.

Søndag d. 2. November, kl. 10.00 starter Sportsrideklubbens traditionsrige Hubertusjagt for heste og ponyer i Jægersborg Dyrehave.

Siden Sportsrideklubbens stiftelse i år 1900 er der hver den første søndag i november blevet redet Hubertusjagt i Dyrehaven. Denne begivenhed har igennem årene udviklet sig til en traditionsrig skovtur for op imod 30.000 – 40.000 tilskuere som mødes med familie og venner til en hyggedag i den smukke efterårsskov med flot underholdning af rytterne i dramatiske udspring over grøfter, lange svæv i luften , dybe landinger og ikke mindst udspringet i Magasindammen, hvor forventningerne er, at en eller flere ryttere må tage sig en dukkert i det kolde mudrede vand. Også ruten rundt i skoven indeholder udfordringer, som mange ryttere frygter mere end Magasindammen.

Hvis du vil komme helt tæt på heste og ryttere og opleve nogle af de spring, som mange ryttere nærer større respekt for end Magasindammen, så tag opstilling ved fx Sandskredet eller Tårbækgrøften.

rute

Ruten indtegnet på kort udleveres til alle interesserede ved indgangene til Dyrehaven om morgenen på Hubertusdagen

Forhindringsliste1. ETAPE1. Træstamme
2. Træstamme
3. Træstamme
4. Tripelbar
5. Træstamme m/reck
6. Dyb landing
7. Dyb landing
8. Ulvedalene
9. Ulvedalene
10. Træstamme
11. Hurdel
12. Dyb landing
13. Hurdel Oxer
14. Træstamme
15. Træstamme med reck
16. Udspring ved sandskredet
17. 4 bomme
18. Oxer
19. Træstamme
20. Dobbelt led
21. Dobbelt A-spring2. ETAPE
22. Reck
23. Dyb landing
24. Hurdle
25. Hurdle
26. Træstamme
27. Reck
28. Grøft m/3 bomme
29. Reck mellem højene
30. Udspring i Magasindammen
31. Høstvognen
32. Dobbelt A-spring
33. Dobbelt led

Se mere på
http://www.hubertusjagt.dk/pdf/Hubertusprogram%202014.pdf

For jagtrytterne er Hubertusjagten afslutningen på en sæson, som er startet i begyndelsen af april med jagter i Dyrehaven, i de sjællandske skove og på godser samt samt jagter i det jyske. Hver jagt er en del af kvalificeringen til at måtte ride det afsluttende opløb på Hubertusjagten. Det er de 30 heste og 15 ponyer, som i løbet af sæsonen har kvalificeret sig til at måtte ride det for heste 800 meter , og for ponyer 600 m lange væddeløb, som afgør hvem der bliver årets Hubertusvindere.

 

Den traditionsrige præmieoverrækkelse sker på Eremitageslottet. I år er det HKH Prins Joachim, der forestår præmieoverrækkelsen

PRÆMIEOVERRÆKKELSE
Når de hurtigste ryttere har passeret målstregen, er der præmieoverrækkelse på Eremitageslottets trappe. Her modtager Hubertusvinderen Prins Henriks ærespræmie samt Sportsrideklubbens æresdækken. I år er det HKH Prins Joachim og HKH Prinsesse Marie, der sammen med deres 4 børn overrækker ærespræmien og lykønsker de øvrige placerede ryttere. Hubertuskæden overrækkes på trappen til den vindende ponyrytter af sidste års vinder og vinderen af hesteopløbet får sin kæde overrakt søndag aften ved en gallafest.

 

Comments are closed.