S1 fra italienske Prestige er en revolution blandt springsadler

– S1 er bygget over en unik konstruktion, idet der under det lækre bløde læder med anti-glid effekt findes hele to bomme, der ved hjælp af hydrodynamik arbejder korrekt med hestens bevægelser i op- og nedspringene. Under almindelig ridning påvirkes forskydningsfunktionen mellem bommene ikke, fortæller Olof Ingdam-Lindgren, INGDAM’S.

Gennem alle år har jeg set springryttere, der sadler for langt fremme, fortsætter Olof. Årsagen er, at mange springryttere ønsker et forskudt sæde foran det normale sadelleje og finder denne position længere fremme for mere behagelig under springning. Positionen begrænser hestens skulderfrihed, men til gengæld får hestens noget større rygfrihed. Med S1 er det lykkedes at kombinere både hestens behov og rytterens ønsker.
– Takket være den højteknologiske bom-konstruktion, kan rytteren nu placere sig længere fremme i sædet samtidigt med at rytterens vægtbalance ændres uden belastning for hesten. S1 yder en aflastning på bagparten i opspringet samtidig med, at der sker en belastningsabsorbering på forparten på mellem 30 – 50% i nedspringet i henhold til information fra Prestige, slutter Olof Ingdam-Lindgren.

S1 er i samme lækre design som Prestiges øvrige sadler. Findes i 3 bomvidder og i størrelse 16, 17 og 18” enten som glat eller præglet læder. Sæde og øvrigt er i blødt kalveskind. Findes i cognac, tobacco og sort. Introduktionsprisen er 41.000,- incl. sadelprøvning, målbestilling etc.

Comments are closed.